söndag 13 oktober 2013

Pumpat upp hösten

Tidigt förra veckan började jag kolla väderprognosen för den här helgen. Planerna var nämligen att förrådsboden skulle sättas upp och målas och för att göra det behövdes en hel helg med vackert väder. Åtminstone inget regn. Det såg väldigt lovande ut. I måndags och i tisdags i alla fall.
Och igår började maken med att bygga upp förrådet som under veckan blivit grundligt grundmålat (varje enskild liten del) i garaget. Det var mulet och väldigt blåsigt men uppehåll. Och strax efter mörkrets inbrott spikade han fast takbrädorna. Vi visste redan igår kväll att det förmodligen skulle komma några stänk under söndagen. Men att vädret skulle bli så här pissigt...nej.
Under hela dagen duggade det. De små, små regndropparna såg ut som frost på grannens häck. Det slutade inte dugga förrän vid 16-tiden. Då började det istället ösregna till ackompanjemanget av ett hejdundrans åskväder.

Hur som helst. Förrådet blev naturligtvis inte målat idag, men det har spikats golvlister och vi har haft tid att sätta i ordning M:s växasäng idag. Den som jag har målat och köpt madrass till. Spjälsängen ska ju lillasyster få i december och då är det ju bra om M kan vänja sig vid sin nya säng i god tid innan det är dags. I kväll nattades han i sin nya säng med berättelsen om Noaks ark som godnattsaga. Passande en sådan här dag.

Vi har också pimpat för hösten här hemma. Till lunch blev det pumpaplättar med crème fraîche och själva pumpaskalet blev en läcker lykta som står och sjunger utanför dörren framför den vackra cyklamen som vi fick förra helgen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar