onsdag 4 december 2013

Förrådet!!!!

Nu har vi äntligen kommit så långt att vi kan kalla förrådet "färdigt". I vår ska det målas ytterligare en omgång på sina ställen, stenarna som ligger som tyngd på taket ska bort och vi ska också montera en lampa ovanför dörren. Men det är alltså i princip färdigt nu. Och användbart. Och det är huvudsaken.

Det här var egentligen ett ganska stort projekt som föranleddes av den lilla, lilla människan som ska komma till vår familj snart. En syskonvagn går nämligen inte att rulla in i garaget såvida man inte använder garageporten. Därför behövdes ett förråd. Och för att kunna bygga ett förråd krävdes en plats med plattor. Så under några stekheta dagar i somras drog vi igång med skissen och sedan kom en trädgårdsanläggare och hjälpte oss med att planlägga en gång och en plats för det kommande förrådet. Det blev urtjusigt med markteglet som beläggning. Mycket bättre än tråkig bysten!

Själva förrådet är en beställd byggsats som i sig sattes upp på en helg. Men sen började allt dra ut på tiden. Sjukor satte stopp för att jobba, men framför allt var det det dåliga vädret. Under hela oktober var det regnperiod varje helg. Och uppehåll var vi beroende av för att kunna lägga takpapp och måla förrådet. Som tur var hade maken grundmålat alla delar inne i garaget innan han satte upp det, så det var  aldrig riktigt kris. Men stressande.

I vår har jag planer på att sätta ett planteringsbord intill förrådsväggen och piffa till lite utanför. Det ser jag fram emot.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar