onsdag 20 april 2016

Världens enklaste "säsongens efterrätt"

Äter ni soppa till middag ibland?
Våra barn älskar soppa och vi vuxna gillar också soppa, särskilt som det brukar innebära efterrätt. Men så ska det ju gå så hurtigt som möjligt till middagen - även efterrätten. Så nu bjuder jag på snabbast möjliga som jag kan komma på, men som ändå är gott som attan:

Man tager ett par stjälkar rabarber från trädgården. Sköljer och skivar i bitar.
Bitarna lägges sedan i en kastrull och kokas en stund tillsammans med en hög socker. Var inte mesig med sockret - efterrätter är sötsaker.
Sätt på kaffet.
Rör lite i kastrullen och lukta.
Plocka fram vaniljglassen ur frysen och skeda upp i skålar.
Rabarberkompotten är färdig när den är såsig. Häll den över glassen.

Tips (för recept ska ju innehålla tips): man kan smaksätta med t.ex. lite kanel eller kardemumma. Eller varför inte lite cognac eller wirre för en "vuxnare smak"?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar