måndag 11 april 2016

Vårstart

Påskliljorna strålar som små solar och solen från himlen har också lyst skarpt på oss i helgen. Fredagens regn gav luften en sån där varmfuktig doft och den packade jorden sprängdes sönder av saftiga gröna skott. Dalby Söderskog är full av vitsippor.


Helgen inleddes med ett besök på Granngården för att fylla på fröförrådet och för att köpa gödsel och sen blev det full fart. Pallkragarna fick varsin säck naturgödsel och sen var det dags för frösådd. Först ut i år är som vanligt spenat, rädisor, sallad och morötter. Barnen har sått sockerärter och dottern sådde också en självvald frömix av sommarblommor. Sonen valde djungelgurka som står på tillväxt inomhus ett tag till. De sådde själva i sina kragar.
Dessutom har jag lagt ut droppslangen i häcken och klippt sniglar. Också sonen är väl insatt hur mördarsniglar ska hanteras och tog på eget initiativ ett varv med snigelsaxen. 400 potentiella sniglar försvinner med ett enda grillotineklipp - snipp! - så det är väl värt att ge sig ut på snigeljakt.


Och sen gjorde jag en annan himla bra grej: vi har ju så otroligt mycket gräslök. Den är både vacker när den blommar och så sägs det att den förvirrar morotsflugan. Vi äter inte alls så mycket gräslök att vi behöver allt. Och nu var det dags att dela... Jag plåtade och la upp den i en lokal grupp på Facebook. På 2 timmar var den borta. Det kändes meningsfullt och kul.


Hallrenoveringen har också nått en milstolpe denna helg: avsnittet Spackling och slipning är nu färdigt och på tur står nu målningen! Detta firade vi med ett hejdundrans vårigt söndagsfika: Rabarberpaj med vaniljglass! Rabarbern var visserligen fjolårets, men ändå egenodlad. Och firandet till ära plockade jag fram det ärvda porslinet från mormor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar