tisdag 8 maj 2012

Oskars tygbok

 

Jag har sytt en knastrig (med hjälp av cellofan) bok till Oskar i doppresent. Jag har använt rester av textil i olika kvalitet.

DSC_0328

DSC_0329DSC_0330

5 kommentarer:

  1. Oskar diggar den =)

    SvaraRadera
  2. Jättefin!

    SvaraRadera
  3. Så otroligt söt bok och vilken superbra idé! Antar att det inte är så svårt att sy en sån bok?

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att ni gillar den. Nej, den är inte så svår att sy själv. Jag klippte ut 8 kvadrater av olika textil och dekorerade några. Hjärtat i velour stoppade jag med hopknycklad cellofan innan jag applicerade det på tyget. Till framsidan använde jag vitt velourtyg och textilfärg och dekorerade med bokstavsstämplar och en ugglekliché. Det är mer spännande för barnet om man använder olika struktur på textilierna.
    Sedan sydde jag ihop 2*4 kvadrater på längden. Innan jag sydde ihop de två längderna räta mot räta la jag ett lager fiberfilt emellan. Under någon sida la jag också fyrdubbelt lager av cellofan.
    Slutligen - när allt var ihopsytt - sydde jag kantsömmar runt varje sida så att fiberfilten och cellofanen skulle ligga ordentligt på plats och för att "sidorna" ska gå att vika.
    Eftersom boken ska vara "sugbar" är det klokt att tvätta tygerna först och om man använder textilfärg bör man vara noga med att fixera färgen ordentligt.
    Lycka till!

    SvaraRadera