torsdag 2 maj 2013

Majröj

 

Nu har vi sålt vår koloni i Lund. Vi hoppas att den kommit i goda händer. Men mest av allt känns det ganska skönt att slippa ansvaret för en trädgård inne i stan när vi har fullt av sysslor i vår egen. Våren kom sent och kolonin hängde nästan som ett ok över våra axlar. Märkligt, när den gett oss så många härliga timmar och så mycket njutning (ja, en del svett också… Naturligtvis!).

Men nu har vi som sagt en trädgård utanför dörren – att svettas i. Och rabatterna på framsidan ser verkligen bedrövliga ut. Igår, när det var första maj, ledig dag och strålande solsken åkte grepen fram. Hårt, hårt packade var ogräsrötterna och flera mastodontrötter slet maken upp. Kanske var det rötter från 1970…

DSC_0544

Lökarna petade vi tillbaks i rabatten igen efter att ha fyllt på med jord och kogödsel. Och sedan satte jag en kant av myrtentry som ska bli som en formklippt buxbomshäck. Inuti ska det bland annat växa tuvrör och blommor i orange-gul-brun. Och förhoppningsvis också kirgislök (för de är så vackra). Jag ska på växtloppis i Alnarp i helgen och då får vi se vad för perenner det blir. Det blir nog bra med en rabatt i varma och glada färger vid entrén. Jag återkommer med sommarbilder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar