söndag 8 maj 2016

Långhelgslov

För en dryg vecka sedan snöade det och den här helgen har vi haft högsommar. Det är tvära kast för allt som lever.
Och med nysommaren blir det surr i kupan:
Hallens golv är nu äntligen färdiglagt. För att få det färdigt krävdes en hel veckas extra slit med att bryta upp det gamla och komplettera med nya reglar, slipa ner höjder och spackla över dalar. När så det mesta var lagt saknade vi två ynka plattor i silver shadow (ljusgrå på svenska) för att få det hela färdigt. I torsdags var det stängt, och på Nordsjö var det beställningsvara. På fredagen åkte jag till Matthuset, men köpte visst ändå fel... Maken återvände för att köpa rätt och så låg hela golvet äntligen på eftermiddagen. Vi känner oss båda fruktansvärt nöjda - vi har valt helt rätt!

Dörramarna har blivit vita och garderoben är monterad. Elementet ska bli solgult och det ska byggas en bänk och en hatthylla mellan dörren och garderoben.

Golvet är vi sjukt nöjda med. Trappräcket ska så småningom bytas ut till något genomskinligt alternativ. Näst i tur står att sätta lister och trösklar.

Senare på fredagen kom vänner för att hedra makens födelsedag och dela årets första grillmiddag med oss. Därför blev det förstås storstäd av det renoveringsmärkta huset på torsdagen och fredagen. På kvällen njöt vi av att sitta under de nyutslagna körsbärsträden som surrade av febril aktivitet.

Makens födelsedagstårta var barnsligt god och visar precis hur mycket tid vi hade för att lägga ner på tårta. Det tog 30 sekunder: spola av ett glasspaket med varmt vatten, stjälp upp det på ett fat, öppna godspåsarna och ös godiset över glassen. Servera med kaffe och fruktsallad.

Under körsbärsträden.
Lördagen var trädgårdsdag, då maken sysselsatte sig med sin nya trädgårdsvän - robotgräsklippare. 4-åringen höll honom sällskap och pladdrade för fullt. Jag sådde rödbetor och planterade ut pumpaplantor. Vi käkade rester och njöt.


På kvällen reste maken och jag med förenade krafter hallens huvudmöbel: den nya garderoben som ska hålla ordning på allt från såpbubblor, solbrillor, nylonstrumpor och paraplyn till galonkläder, vinterkängor, vargavinterjackor och vantar.

Idag fick jag tyvärr sitta och jobba igen de timmar som jag skjutit upp från i fredags medan resten av familjen handlade och skötte markservice. Men en tur till skogen med skattjakt (av melliset) och potatissådden hann jag ändå med. Eftersom vi nu har en robotgräsklippare och ingen plats i befintliga trädgårdsland så fick potatisen hamna på framsidans lilla gräsplätt. Jag grävde helt sonika två diken i gräsmattan och satte potäterna i dem. Väldigt meckigt att vattna eftersom ingen slang är tillräckligt lång och vattenkannan spårlöst försvunnit (fick springa i skytteltrafik mellan köket och potatisrännan med en liten vattenkanna). Det är garanterat Sveriges fulaste potatisåker (ifall det nu finns så mycket estetiskt värde i dessa), men potäter ska det bli! Och by the way - vi ska ändå anlägga framsidan, så vi kan se det här som en liten tjuvstart.

Så allra sist, innan den välförtjänta duschen, satt vi vuxna ute en stund och betraktade roboten medan vi fyllde i förskolans föräldraenkät ackompanjerad med en wirre (eftersom jag så passande har sjukt ont i halsen...).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar