lördag 19 april 2014

Vackra vår!

Vi njuter i trädgården under dessa påsklediga dagar! Vädret bidrog inte så mycket till långfredagsfeeling igår precis. Och det är vi naturligtvis glada för. Vi har haft våra långfredagar under vintern med förkylningar, rs-virus och kräksjuka (som kom direkt efter dopkalaset). Så redan igår, på långfredagen, tjöt trädgården: "I'm alive!" Och idag har det sprakat och smällt som bara den i rabatterna och i blad- och blomknoppar. Hur ska det då bli imorgon?!

M har haft besök av en fyraårig granne med mycket spring i benen. Det är så roligt att se att de båda, 2 och 4 år, så naturligt kan leka tillsammans trots att de utvecklingsmässigt är så långt ifrån varandra. De kan springa omkring i trädgården och upptäcka och jaga tillsammans fast var och en på sin nivå och med olika föreställningar.

Det har hittills varit ett glädjefyllt arbete i trädgården. Inte bara jag har stått med ändan i vädret. Också mannen har grävt och klippt kvistar. Han har fått investera i en ny kompost som han skruvat ihop och fått inviga med kvistklipp. Det tyckte han var kul. Och insekterna jobbar och jobbar. Se bara på myran i krusvinbärsbusken som L fick i doppresent.

Och i morgon blir det kanske något med rabarber till fikat. Vem vet?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar