söndag 29 december 2013

Kökstapet

Under julen hade vi tänkt göra i ordning köksväggen. Tidigare fanns det lite skåp mot väggen mellan köksfönstren som vi tog bort för att få bättre plats med köksbordet och för att kunna ställa ett bättre kylskåp där köksbordet tidigare stod. Väggbiten har sedan bara "varit" eftersom annan renovering gått före.

Härom helgen satte vi i alla fall för friskluftsventilen ordentligt med vindpapp, isolering och gipsskiva (se till vänster på bilden nedan). För att inte stormen Sven skulle dra rakt in i köket hade vi "isolerat" med hushållspapper och klistrat för ett reklamblad från Lindex (som sonen kallade för "tavla").

I fredags tog maken fram tapetångaren och tog bort alla tapetrester på väggen. Jag har förevigat lite av den fina (original)tapeten innan den försvann för gott. Vad synd att man inte kan spara bitar av tapeten. Den hade varit fin till lite papperspyssel.

Nu väntar några lager spackel och sedan ska vi måla väggen med bland annat skoltavelfärg. Det hade de nog inte tänkt sig när de satte upp tapeten.

Och, nej, bebisen har fortfarande inte kommit.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar