tisdag 21 juli 2015

Örtagårdskaka

Vad gör man av allt det som växer i örtagården? Av lavendel kan man göra massor av luktegott-pyssel till exempel. Den kan dessutom användas i bakning och matlagning, så allt överflöd är välkommet. Årets kumminskörd var så skral att fröna stoppas ner i jorden direkt. Timjan har vi i överflöd, liksom salvia. Men vad gör man av dem? Googlar man så hittar man bara recept där timjan eller salvia ingår som en liten, liten ingrediens bara. Typ dekoration nästan.

Så är det också med makens sockerkaksrecept. Men nåja, lite kryddgrönt gick ju åt för att baka den åt våra gäster idag. Och kakan är ju ändå ruskigt god. Ja, den ÄR onyttig med både vitt mjöl, socker och fett, men den SMAKAR i alla fall liiite nyttigare med krydderier i. Här är receptet:

Gör en sats vanlig sockerkaka. Och glöm inte att vispa ägg och socker riktigt, riktigt pösigt i många minuter! När man rör ner bakpulver och mjöl rör man samtidigt också ner finhackade örter så som timjan, mynta och salvia (ca. 1-2 msk av varje). Grädda och låt kakan sedan svalna. Smält sedan lite blockchoklad och häll över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar