onsdag 1 juni 2016

Barnens paradis

Jag är lycklig över att mina barn är så rika och har en så rik barndom. De får en trygghet och frihet som jag gärna hade önskat till mig själv som barn.
På vår gata finns det många barn och de som är lite äldre än våra har nu krupit ut ur sina vinterhus och rör sig fritt mellan husen. Det har hänt att vi plötsligt hittat grannens barn sittande i vår soffa med våra barnböcker i knät. Det är härligt och de är så klart välkomna. Vi vuxna måste bara tänka på att låta bli att låsa dörren ibland.
Det är så härligt när barnen vågar känna en sådan trygghet och frihet. Alla barn blir allas barn och alla vuxna blir allas vuxna på något sätt. Om våra barnböcker för tillfället är roligare än de egna så är det väl bara att komma och sitta i vår soffa.
Det är en trygghet för oss föräldrar också att veta att det alltid finns någon vuxen i närheten som kan se, plåstra om och bjuda på frukt och vatten i hettan. En sådan romantisk bullerbykänsla! Och snart har vi ett hål i häcken in till grannen, där en 3-åring bor. Det är ju lättare att krypa genom häcken än att hojta genom den. Och då blir ju trädgården plötsligt dubbelt så stor också.
Härliga barndomssommar! Oändlig, ett nytt äventyr bakom varje häck, springiga ben, skrapade knän och fötter som blir rena först i november... Frihet under uppsikt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar