lördag 17 maj 2014

Vårsmaskens

Det är tufft att vara mamma till två så små kottar som våra. Tiden från det att jag hämtar M från förskolan och till det att mannen kommer hem 3 timmar senare är ibland en riktig pärs. Det har väl hänt ett par gånger att vi alla tre suttit slutkörda framför Barnkanalen när han äntligen kommer hem. Orken räcker inte till att ta sig upp ur soffan. Då är det skönt när pappa lagar maten och man bara kan sätta sig vid ett dukat bord. Och när det ser ut så här när man sätter sig vid bordet, ja, då orkar man också kliva upp och hämta vatten, torka kladdiga fingrar, plocka upp nappen som trillat på golvet 150 gånger, hämta mer vatten... Detta serverade maken tillsammans med sparris- och fänkålssoppa.


1 kommentar:

  1. Någon har frågat efter receptet, så här kommer det på ett ungefär:
    Koka upp buljong och koka sparrisknopparna i den någon minut. Plocka upp dem och koka sparrisstjälkar + fänkål 5 min. Mixa soppan slät och smaka av med vispgrädde, s+p och citronsaft. Vi kokade upp med majsenaredning också. Till soppan hade vi det som syns på fatet: kräftstjärtar, kokta ägghalvor, gurka och sparristopparna. Enkelt, snabbt och gott. Och barnvänligt.

    SvaraRadera