måndag 28 mars 2016

De stora projektens helg

Påskhelgens summering: nja, så mycket påsk blev det inte. Men mycket renovering och slitigt för armarna. Gipsskivorna är på plats och elen är dragen. Igår eftermiddag bestämdes enhälligt att det fick vara nog med renovering för den här helgen, så i förmiddags blev det rejäl städning och genomvädring av huset. Nästa helg blir det spackling och slipning, vilket är det värsta ur dammsynpunkt...

Idag var vi ute mycket och njöt av våren och solen. Sonen och jag gjöt betong. Det blir två svampar, en vas och en stövel. Det ska bli spännande att se resultatet nästa vecka. Vi har också påbörjat ett utekök till barnen. Av den gamla hallgarderoben sparade jag dörren som ska vara köksbänk. Vi behöver lite lecablock för att bygga upp den och sätta lite hyllplan under. Spisplattor målade vi idag och så har vi spikat fast lite spisknoppar också. Vi ska såga upp ett hål till en diskho och så ska vi ta ett elrör och böja till så det blir en vattenkran. Sen får barnen inreda med vad de kan tänkas behöva för köksattiraljer.

Igår tog vi oss till Hemköp med stor envishet. Snäckan satt i vagnen och sonen satt på sin första cykel. Han har inte fått kläm på hur man trampar med fötterna ännu, så hans uppdrag var att styra cykeln så att den höll sig hyfsat nära vagnen. Det fixade han rätt bra. Jag fick skjuta på både vagnen och cykeln med varsin hand och kände mig rätt mör i axlar och handleder efteråt. Fast det kan också komma från skruvdragaren. Vet inte. Och det kvittar. Nu ska det i alla fall bli väldans skönt med en varm dusch och sedan krypa ner i den nybäddade sängen.

Syrenknopp

Krokushavet under äppelträden. Bilden togs i torsdags. Idag var de överblommade.

Det blivande teköket till barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar