torsdag 3 mars 2016

Samlar pinnar

Det känns inte särskilt vårligt i luften trots att det är mars nu. Gumman Tö var i alla fall inte morgonpigg och alla som skulle till jobbet på morgonen fick som vanligt skrapa bilrutorna i avgasmolnen.
Det är bara ljuset på morgonen och på kvällen som gör att det känns som vår. Annars är det lika förbannat kallt. Men ljuset är mycket värt. Det känns lite trevligt att komma hem från jobbet och ändå känna att det finns lite dag kvar och det är fint att se lite dag innan man går in i jobbgrottan på morgonen. När jag kommit hem med barnen från förskola har de kunnat stanna ute i trädgården en liten stund till innan de kom in. Bara det känns ju som en tacksam förlängning av dagen. Tänk när tiden kommer då man också kan äta ute och kan vara ute från morgon till kväll och slippa overaller och vantar som hela tiden ska dras rätt!

Igår vaknade vi med pudersnö och resten av dagen var jämngrå, regnig och svinkall. Men i trädgården står barnens skottkärra kvar under det nybeskurna äppelträdet som en påminnelse om att vårbruket snart ska fortsätta igen. Som små upptagna fåglar har barnen samlat ihop och burit iväg  vattenskotten i små högar. Barn och pinnar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar