onsdag 19 augusti 2015

Onsdagspyssel

Man ska vara rädd om de vackra och nyttiga djuren i trädgården. Jag vill ha en levande trädgård. I den ska både växter och djur trivas. I harmoni! (Hör ni det nu alla slemmiga mördarmonster?!)

I början av sommaren kunde jag inte se en endaste liten fjäril i trädgården. Barnen och vi vuxna var på fjärilssafari med guide i Skrylle i juni, men fann bara insekter i våra fjärilshovar. Inte ens sedan vi hängt upp fjärilsmat i trädgården kunde vi se några fjärilar. Så halva sommaren gick jag med dystopiska tankar. Ända tills det äntligen dök upp en liten nässelfjäril i trädgården. Och en till och en till och en till.... och lite citronfjärilar och andra vackra fladdrande fjärilar! Äntligen! Så nu håller jag på att fixa finaste fjärilsholken som de kan sussa gott i i vinter och vakna utvilade och fräscha till våren hemma hos oss.

Den är färdigmålad i vacker rosa med detaljer i guld och ska nu lackas ett par varv. Därefter ska taket kläs med takpapp och sen ska holken ut i örtagården på en pinne. Den ska fyllas med grov bark, för det tycker fjärilarna om att gosa in sig i.

Den står alltså upp och ner nu medan lacket torkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar