söndag 7 februari 2016

Kottetema

Vi verkar ha ett igelkottigt tema här hemma för tillfället. Det är en tillfällighet, men det faller framför allt barnen i smaken. Igelkottarna är ju lite mystiska varelser som har vassa taggar, fast man aldrig känt på dem, och som sover hela vintern - hur man nu kan göra det?! Vi har ju haft igelkottar i trädgården som barnen också sett och vi har också några potentiella igelkottsiden här och var i trädgården, vilket barnen också vet. Det är spännande!

4-åringen fick en måla-själv-klocka av mormor och morfar i julklapp och den har vi nu hängt på väggen i köket. Den gamla klockan hade jag tröttnat lite på och nu när köket har fått sig en make over de senaste veckorna så kändes det riktigt rätt att byta ut den. M har omsorgsfullt täckt den i blå färg - han valde själv och ville absolut att den skulle vara enfärgad. Jag målade dit siffrorna så att man lättare skulle kunna se vad klockan är. När vi hade hängt upp den insåg vi dock att de svarta visarna var rätt otydliga mot den mörka färgen, så jag målade visarna också. Nu pratas det ofta om igelkottklockan, som L kallar igge-åtte.



I vår strävan efter att minimera plasten i vårt kök och nu när barnen blivit större har vi börjat ersätta deras slitna plasttallrikar med riktigt porslin. Eftersom det fortfarande lätt händer att tallrikarna flyger i vredesmod har vi satsat på loppisköpta tallrikar. Barnen fick välja motiv, så det blev ett hus på sonens tallrik och en helikopter på dotterns. Dessutom hittade jag lite djupa tallrikar som min svåger rensat ut och som härstammar från hans barndom. De fick... gissa!... igelkottar på sig! Och dem åt vi vår frukostgröt på imorse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar