söndag 14 februari 2016

Vabruari och nyttiga purerade smaksensationer


Vabruari och förkylningen har satt klorna i oss. Hjälplöst hostar vi ikapp och konsumerar metervis av toapapper för våra näsor. Jag dricker C-brus fast jag vet att det är skräp och försöker äta smaklös mat. Fy, så eländigt!
Men något som faktiskt kan pigga upp både energin och smaklökarna och samtidigt ge feberheta pannor svalka är en smoothie till mellis. Jag plockade upp två styckade bananer ur frysen och mixade dem med två kiwi och lite köpejuice. Barnen gillade det - framför allt det feberheta barnet. Det andra barnet ville hellre äta frukten var för sig.
Ni hör att smoothie inte hör till vår vanliga matsedel. Oftast käkar vi frukten som den är eller stoppar den i maten. Men smoothies lär det nog bli fler gånger.

Mixerstaven fick faktiskt jobba två gånger idag. Den fick fixa efterrätten också idag. Efterrätt måste man ha när det är både alla hjärtansdag och söndag på samma gång. Det fanns två krav på kvällens efterrätt: något chokladigt och något snabbt. Och trött på semlor skulle det ju helst inte vara något så mastigt. Matkalendern kom till undsättning med det här tipset:
Purera en avocado och mixa till 3 msk honung, 1/2 dl kakao, 2 krm vaniljpulver och 1/2 dl kokosmjölk. Det smakar verkligen god chokladmousse fast det är nyttigt! Nästa gång kommer jag dock att blanda in lite kakaonibs på slutet eller hallon eller sockrade lingon eller nåt för att st ska bli ännu lyxigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar